Søk
Close this search box.

En produsent vi ikke er spesielt kjent med, men som vi har hørt mye godt om. Borotto sin REAL rugemaskin serie er 100% produsert i Italia, noe som klinger godt i våre ører når vi tenker på kvalitet. Vi er kjent med andre maskiner i samme klasse fra før og vet at de har sine positive og negative sider. Ofte er det utfordringer med renslighet, holdbarhet i produktet (kvalitet) og de påvirkes lett av miljøet rundt mht temperatur svingninger. Vi har valgt å teste den halvautomatiske varianten REAL 24.

Når vi åpner esken, så er det overraskende lite deler. det finnes en topp og en bunndel og det er det hele. Så enkelt og behagelig. Vi kjenner med en gang at plasten som benyttes i produksjonen er av en mer elastisk type. Borotto benytter en type ABS plast som gjør produktet mye mer holdbart enn hva vi er vant med fra andre maskiner. ABS plasten tåler fint en trøkk om man skulle være uheldig og vil ikke sprekke eller knekke. Når vi ser på Borotto sine sider, så har de også “fusjonert” inn et antibakterielt materiale i plasten, slik at alle overflater har en innebygget motstand mot både arter av stafilokokker og E. Coli (Biomaster)

Så tilbake til innholdet i esken, for det finnes en ting til der, nemlig en bruksanvisning på Dansk. Eller, det er ikke bare en bruksanvisning, det er en håndbok i kunsten å ruge. Her er det informasjon om maskinen og dens bruk, det er utfyllende informasjon om utvalg av foreldre dyr, hvilke rugeegg man skal benytte osv.

For vår første test, så har vi en serie med egg som står i en trerugemaskin som nå er klar for klekk. For å sette opp maskinen til klekk, tar vi av det manuelle vender håndtaket og fjernet egg vuggen. Deretter plasserer vi klekkebrettet i bunnen og med det er maskinen klar til start. Vi tilkobler maskinen og tilpasser temperatur iht håndboken, ved klekking skal begge kamre for vann fylles og 2-3 kopper rett i maskinen, dette er artsspesifikt og er angitt i håndboken. Som med alle rugemaskiner, så er det lurt å kontrollere temp med 2 forskjellige apparater. Derfor kobler vi opp en Check Up digitalt termometer for å kontrollmåle temperatur, vi skal ha 37.2 C som klekke temperatur. Vi ser at vi må kalibrere ca 0.6 C for maskinen ift Check Up, vi velger å stole på denne og justerer derfor temperatur til 36.6C på maskinen. CheckUp har en feilmargin på ±0.1C.

Etter at maskinen har stått i flere timer (håndboken anbefaler 1-2 timer i rom temperatur), så overfører vi eggene fra rugemaskin. Eggene legges i en klynge midt i maskinen på klekkebrettet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forhåndsbestilling

1490kr

Prisene gjelder kun forhåndsbestilling, varene må hentes på avtalt tid og sted, normal pris 1790kr. Vi holder deg informert i god tid og avtaler utlevering.